מאת: מערכת B&D בשיתוף עיתון 'משפחה' / שפית תמי פיליפ / צילום גיל אבירם / סטיילינג דיאנה לינדר
בשר ועוף
רמת קושי: קל להכנה
זמן הכנה: 30 דקות / חומרים זמינים / 25 קציצות קטנות

רכיבים:

300 גרם כרובית טרייה או קפואה
500 גרם עוף טחון
2 שיני שום קצוצות
2 ביצים
כוס פצפוצי אורז
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
צרור קטן של כוסברה קצוצה
מלח
פלפל
1/2 כפית פפריקה
שמן לטיגון

להגשה:
פלחי לימון טרי

אופן הכנה:

שמים את פרחי הכרובית בסיר ומבשלים אותם. אם הכרובית טרייה משך הבישול 10 דקות, ואם היא קפואה משך הבישול 4-3 דקות.
מסננים את הכרובית מהמים וקוצצים אותה דק.
מערבבים בקערה עם יתר החומרים.
מכניסים את התערובת למקרר ל-30 דקות להתייצבות.
מחממים שמן לטיגון חצי עמוק.
בידיים משומנות יוצרים מהתערובת קציצות קטנות ומטגנים משני הצדדים עד הזהבה.
מוציאים ומניחים על נייר סופג.
מגישים בלוויית פלחי לימון טרי.

הערות:

ניתן לאפות את הקציצות בתנור במקום לטגן.
מרפדים תבנית בנייר אפייה, מרססים אותו בשמן ומניחים את הקציצות.
מרססים גם אותן בשמן ואופים ב-200 מעלות כ-12 דקות.

מוזמנים לשלוח לנו מתכונים בהם השתמשתם במוצרי B&D ואנחנו נבחר את המוצלחים ביותר! שלח מתכון