מאת: מערכת B&D בשיתוף עיתון 'משפחה' / שפית תמי פיליפ / צילום גיל אבירם / סטיילינג שמרית לוי
מאפים עיקריות ותוספות
רמת קושי: קל להכנה
זמן הכנה: 20 דקות / חומרים זמינים / 6 מנות

רכיבים:

2 כפות שמן
75 גרם חמאה מומסת
2 בצלים לבנים חתוכים לרבעי טבעות
2 בצלים סגולים חתוכים לרבעי טבעות
כרשה חתוכה לטבעות
3 בצלים ירוקים קצוצים דק
2 גביעי קוטג'
גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה
150 גרם גבינה צפתית מפוררת או בולגרית מפוררת
6 ביצים
4 כוסות פצפוצי אורז בטר אנד דיפרנט
מלח
פלפל

לעיטור:
בצל סגול קטן חתוך לטבעות

אופן הכנה:

מחממים שמן במחבת גדולה, מוסיפים את החמאה וממיסים.
מוסיפים את הבצל הלבן, הסגול והכרשה ומאדים על אש נמוכה עד שהירקות רכים וזהובים.
מסירים מהאש ומצננים.
מערבבים את יתר החומרים בקערה, מוסיפים את הבצלים ומערבבים.
משמנים תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ ויוצקים לתוכה את התערובת.
מסדרים טבעות בצל סגול על פני הפשטידה.
אופים ב-180 מעלות כ-35 דקות עד שהמאפה יציב.
מוציאים מהתנור, ממתינים 15 דקות ומגישים.

מוזמנים לשלוח לנו מתכונים בהם השתמשתם במוצרי B&D ואנחנו נבחר את המוצלחים ביותר! שלח מתכון