לעוגה:
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/4 כפית מלח
2/3 כוס סוכר חום
גרידה מ 1- תפוז
130 גרם חמאה מומסת, בטמפרטורת החדר
3 ביצים
1/2 כוס חלב
1/2 כוס קפה אספרסו מוכן (כ 2- כוסיות קטנות) בטמפרטורת החדר
או 4 כפות קפה מגורען מומס ב 2\ 1 כוס מים
1 כפית תמצית וניל
לקראנץ פצפוצים:
1 כוס פצפוצי אורז מאורז מלא B&D
3\ 1 כוס סוכר חום
20 גרם חמאה
4\ 1 כפית קינמון
מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח בקערה.
שמים בקערית את הסוכר וגרידת התפוז ומשפשפים בידיים, עד לקבלת גבישי סוכר "רטובים" ומפיצי ריח נפלא של הקליפה.
מוסיפים את הסוכר לחומרים היבשים בקערה.
מערבבים יחד את החומרים הרטובים (חמאה, ביצים, חלב, אספרסו ותמצית וניל) ושופכים על החומרים היבשים.
מערבבים את תכולת הקערה.
מעבירים לתבנית אינגליש קייק ארוכה.
הכנת הקראנץ:
שוברים מעט את פצפוצי האורז ומוסיפים להם את שאר החומרים. מערבבים עד ליצירת פירורים.
מפזרים את הקראנץ מעל העוגה.
בעזרת כף משקעים את הקראנץ מעט לתוך העוגה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 200- מעלות לכ 1/2- שעה עד 40 דקות.
בטר אנד דיפרנט
כתובת: אוגדה 12 א.ת. מישור אדומים
טלפון: 02-6473700
פקס: 02-5354846
דוא"ל: better@bnd.co.il
שירות לקוחות
נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה
במוקד השירות שלנו: 02-6473722
דוא"ל: brachi@bnd.co.il