Tapuz

חברת B&D – "בטר אנד דיפרנט" מציגה מתכונים מיוחדים, מפתיעים וטעימים עם "קינופלקס" – פתיתי קינואה קלויים

10.06.2015

המתכונים באדיבות: יעל ריין, שפית טבעונית

חברת B&D – בטר אנד דיפרנט מציגה 3 מתכונים נפלאים – מתוקים ומלוחים, המשלבים את המוצר החדשני – "קינופלקס" – פתיתי קינואה קלויים, העשויים מזרעי קינואה.

כדורי חמאת בוטנים עם "קינופלקס" בארומת הדרים

חומרים (לכ 11 כדורים קטנים):

1 ורבע כוסות קינופלקס טבעי

1 כוס מחית תמרים טבעית (רצוי ללא תוספת סוכר)

1/4 כוס חמאת בוטנים טבעית (ללא תוספות) של בטר אנד דיפרנט

1 כפית מי הדרים (לא תמצית מרוכזת)

לאיבוק: אבקת קקאו

אופן ההכנה:

מערבבים את מחית התמרים, חמאת הבוטנים ומי ההדרים. מוסיפים את הקינופלקס ומערבבים לתערובת אחידה.

יוצרים כדורים ומאבקים בקקאו. ניתן לשמור במקרר במיכל אטום.

 

קראמבל תפוחי עץ עם "קינופלקס"

החומרים:

כ 5 תפוחי עץ לאפייה. עדיף ממינים שונים (לקבלת פרופיל טעמים עמוק)
3 כפות סוכר קוקוס
2 כפות קמח קוקוס
1 כף צימוקים (עדיף אורגנים)
3/4 כפית קינמון טחון
1 כפית חומץ בלסמי
קורט מלח

למעטפת הקינופלקס:

1 כוס קינופלקס אורגני
1/4 כוס אגוזי מלך גרוסים גס
1 כף צנוברים קלויים במחבת קלות
1/2 כוס סוכר קוקוס, (עדיף טחון במטחנת תבלינים)
3 כפות שמן קוקוס טבעי

אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל- 180 מעלות.

מערבבים את כל החומרים להכנת מאפה התפוחים ושמים בתבנית בינונית משומנת במעט שמן קוקוס. אפשר גם בתבניות אישיות. מכסים בנייר אלומיניום ומחוררים במזלג כדי לאפשר לאדים לצאת. אופים כ- 25 דקות. לאחר 25 דקות מסירים את נייר האלומיניום וממשיכים לאפות 25 דקות נוספות.

בינתיים מערבבים את החומרים להכנת מעטפת הקינופלקס. מערבבים בעזרת האצבעות לקבלת גושים קטנים.

לאחר 50 דקות – מוציאים את מאפה התפוחים מהתנור ומפזרים למעלה את תערובת הקינופלקס. מחזירים לתנור ואופים כ- 7 דקות נוספות.

מקררים בטמפרטורת החדר לפני ההגשה.

*מומלץ להגיש עם גלידת וניל טבעונית או יוגורט טבעוני.
פרחי כרובית בתנור בציפוי קינופלקס מתובל

החומרים (ל- 4 מנות)

1 ראש כרובית, שטוף ונקי, חתוך לפרחים או פרוסות

לרוטב:

4 כפות שמן זית

1 כף רוטב סויה

1 כפית רוטב מייפל

1/2 כפית חרדל

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

 

להכנת פתיתי קינופלקס מתובלים:

1/4 כוס פתיתי קינופלקס טבעי

1 כף פטרוזיליה יבשה או שמיר יבש

1 כף אבקת שום גרוס

1/3 כפית פתיתי צ'ילי כתוש (לטעם פיקנטי יותר אפשר להוסיף עוד)

1/2 כפית מלח (או לפי הטעם)

פלפל שחור גרוס

 

כ- 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה גס, לפיזור על הכרובית לפני ההגשה.

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-220 מעלות.

משמשים תבנית במעט שמן קוקוס. מניחים את הכרובית בשכבה אחת על התבנית.

מערבבים שמן זית, רוטב סויה, סירופ המייפל, חרדל והתבלינים לתערובת אחידה ויוצקים על הכרובית.

אופים בתנור כ- 40 דקות. עד שהכרוכית רכה אבל לא רכה מידי.

בזמן שהכרובית בתנור, מערבבים את פתיתי הקינופלקס עם התבלינים. עם השלמת אפיית הכרובית מוציאים את התבנית בזהירות ומפזרים למעלה את תערובת הקינופלקס המתובל. אופים כ- 5 דקות נוספות.

מומלץ להגיש חם עם פטרוזיליה טרייה קצוצה מעל.

 

על מוצרי "קינופלקס":

סדרת "קינופלקס" כוללת 3 מוצרים: קינופלקס טבעי – 100% פתיתי קינואה קלויים, קינופלקס אורגני – 100% פתיתי קינואה אורגנית קלויים, וקינופלקס במתיקות מעודנת – המכיל 94% קינואה, 5% סוכר, מלח.

פתיתי הקינואה עשויים מזרעי קינואה שעברו תהליך מיוחד של בישול וקלייה קצרה, השומרים על הערכים התזונתיים של הקינואה.

למוצרים כשרות פרווה בהשגחת הבד"ץ העדה החרדית. מחיר: 18-20 ש"ח (לאריזה במשקל של 200 גרם). להשיג ברשתות השיווק – רמי לוי, חצי חינם ועדן טבע מרקט, חנויות טבע ובחנויות מובחרות.

שם המפרסם –  בלוג של הנטורופתית הילה כהן / אתר "תפוז"

מעבר לכתבה >>